top of page

Çantama Attığım 6 Sağlıklı Atıştırmalık

Ekolojik besleniyorum, diye sıkıcı beslenmiyorum. Her şeyi yiyorum; ama nereden gelip nereye gittiğini biliyorum. 

Dışarıya çıkarken yanıma sağlıklı, hafif atıştırmalıklar da alıyorum. Tahmin edersiniz ki, ekolojik olanları; ambalajlı, GDO'lu, tarım zehirli, aflatoksinli, mikroplastikli olmayanları. 

  • Meyveli yoğurt:

İçinde ne meyve, ne yoğurt olan, glikoz şuruplu yani GDOlu, bir de üzerine plastik ambalajdaki hazır meyveli yoğurtlar yerine kendi yaptıklarım. 

Aslında bizim coğrafyamızda uyutma dediğimiz meyveli yoğurtlar epey iyi bir alternatif. İncir ve kayısının uyutması hem kolay, hem lezzetli. Şeker ilavesine bile gerek yok. Minik bir kavanozda taşıyabilirsiniz. 

  • Bebek maması: 

Piyasadaki bebek mamalarının içinde bulunan GDO'dan haberdarsınızdır. GDO olmasa da niteliksiz meyve ve sebzeden yapılan bir mamaları elbette hayatıma almıyorum.

Bebek maması yerine kendi yaptığım püreleri minik kavanozlara koyup taşıyorum. İster püre deyin, ister kıvamlı smoothie. Kolay, lezzetli ve sağlıklı.

  • Kuru yemiş:

Menşei belli olmayan, üstelik geri dönüştürülemeyen ambalajlarda kuru yemiş yerine kendi kuru yemiş kesemi yanımda taşıyorum. 

  • Kuru meyve:

Tıpkı yemişlerdeki gibi, meyvede de ambalaj sorunumuz var. Tarım zehirleri bol ve menşei belli değil.

Kendi kuru meyve kesenizi yaparken aflatoksinsiz olmasına özen gösterin.

  • Bitki çayı:

Yeşil çay ve bazı bitki çayları yanımda taşıyorum; ama poşet çay olarak değil. Kendi bez keseme veya çelik süzgecime koyuyorum. Böylelikle poşet çaylardaki mikroplastikler çayıma bulaşmıyor, sentetik aromalar almıyorum ve içinde ne olduğunu bildiğim çaylar içiyorum. 

  • Fındık ezmesi:

Sevdiğim güvendiğim markaların ezmelerini minik bir kavanoza koyup yanımda taşıyorum.


Örnekleriyle bir Youtube videosu hazırladım:

Sevgiler,

Utku

bottom of page