top of page

Saç sağlıklı nasıl uzar?

Şimşir tarağımı nasıl sevdiğimi biliyorsunuz. İddiam odur ki saçlarımı hızlıca ve sağlıklı şekilde uzatıyor. O kadar ki kakülümü şimşir tarağımla taramıyorum. 


Yaklaşık 5 yıl evvel Sakarya Taraklı'yı gezmeye gitmiştik. Orada Sabri Usta ile tanıştık. Sabri Usta bize şimşiri, şimşiri nasıl anlayacağımızı, özelliklerini anlatmıştı. Şimşiri kolaylıkla anlayamaycağımızı da eklemişti ki şimşire çok benzer bir ahşap göstermişti, ilk bakışta anlayamıştık.

Sık dişli bir tarak olduğu için benim gür, kalın telli ve uzun saçlarıma iyi gelmeyeceğini düşünmeme rağmen kendime bir şimşir tarak almıştım; ancak kullandıkça benim saçıma da uygun olduğunu, hatta saçlarıma çok iyi geldiğini gördüm.


Şimşir tarağın faydaları

  • Şimşir tarak tıpkı tüm doğal ham maddelerden taraklar gibi, saçı kırmıyor, koparmıyor, yıpratmıyor ve elektriklendirmiyor.

  • Şimşir dayanıklı bir ahşap olması bakımından tarak ve tüm ürünler evladiyelik.

  • Üstelik kendinden yağlı, bu sayede zeytindeki gibi ara sıra yağlamanıza gerek kalmıyor.

  • Bana kalırsa şimşirin en önemli özelliği saç uçlarındaki çatallaşmayı önlemesi, bu sayede çatallaşarak kopan ve kısalan saçın sağlıklı uzamasını sağlıyor. 

Annemle deri çantalar yapıyoruz. Deriyi kestiğinizde kenarında tırtıklar oluyor, deri kremi ile birlikte bir şimşiri bu tırtıklı kısma sürtüyorsunuz. Tırtıklı kısım düzgünleşiyor. Şimşir tarağın saç uçlarına aynı etkiyi yaptığını düşünüyorum.

Yaklaşık 5 yıldır kullandığım şimşir tarağımın saçıma faydasını, saçlarımı nasıl sağlıklı uzattığını ve saç parfümümü anlattığım bir video hazırladım. Videoda neden “Kel başa şimşir tarak” dendiğini de öğrenmiş olacaksınız. (:

Ekolojik Dönüşüm'den şimşir tarak almak için tıklayın.

Sevgiler,

Utku

bottom of page