top of page

Kuru Fırçalama Nedir, Nasıl Yapılır?

Kuru fırçalama nedir?

Kuru fırçalama, doğal ya da sentetik kıllardan oluşan bir fırça yardımıyla vücudun taranmasıdır. Kalbe doğru yapılan bu taramalar sayesinde kan akışı hızlanır, toksik maddeler vücuttan atılır, ölü deriyi temizler, düzenli kullanımda bacaklardaki portakal kabuğu görünümü yani selülit görünümü ve batıklar giderilir ve bacaklar pürüzsüzleşir. 


Kuru fırçalama ne zaman yapılmalı?

Kuru fırçalama için ideal zaman duştan hemen öncedir. Kuru fırçalama esnasında gözenekler açılır ve vücuttaki toksik maddeler dışarıya çıkar. Bu sayede duş öncesi kullanım en etkili olduğu kullanımdır, duşta tam temizlik sağlar. 


Kuru fırçalama nasıl yapılır?

Kuru fırçalama tüm vücut, kalbe doğru hafifçe bastırarak taranır. Ayak bileklerinizden başlayarak bacaklarınızın üstüne, el bileklerinizden başlayarak kollarınızın bitimine, çenenizden başlayarak göğsünüze doğru yapabilirsiniz. Ayaklarınızın altını ve karnınızı da yapabilirsiniz. Gün aşırı iki üç dakika yapmanız yeterli.  


Kuru fırçalama için ideal fırça nedir?

Kuru fırçalama için ideal kıl, sentetik kıllar yerine doğal kıldır. Doğal kıllardan ideli ise sertliği itibariyle at kılıdır. At kılı, domuz kılına göre yumuşak, keçi kılına göre serttir; dolayısıyla orta sertliktedir. 


At kılı fırça nasıl temizlenir ve korunur?

At kılı fırçayı temiz içerikli sabunlu ılık suyla temizleyebilir, kendi kendine kurumaya bırakabilirsiniz. Kuruduktan sonra ahşap kısmı cilasızsa zeytinyağı gibi bir yap ile yağlamanız iyi olacaktır. Doğal kıllardan ve ahşaptan oluştuğu için nemli ortamda uzun süreli kalması çürümesine ve küflenmesine neden olabilir. Kuru bir ortamda saklamanızı öneririm. Kılları tarakla tarayabilirsiniz. Tozdan korumak için açıkta bırakmak yerine pamuklu bir kesede korumanızı öneririm.


Ekolojik Dönüşüm'den atık at kılından ve gürgen ahşabından ülkemizde üretilen at kılı fırçasını almak için tıklayın.

Sevgiler,

Utku Yılmaz

Comments


bottom of page