top of page

Islak mendilden kurtul

Islak mendiller, hem polyester yapıları, hem de tehlikeli sıvıları, hem de tek kullanımlık kültürsüzlüğünün bir parçası olması nedeniyle hayatımdan en uzak tuttuğum ürünlerden. Hele ki tek tek ürünler geri dönüşmüyor, toprağı ve suyu epeyce kirletiyor. Islak mendillerin durumu hepsinden farklı. Islak mendiller elimizdeki kiri temizlemediği gibi, kiri tüm elimize yayıyor. Yemekten sonra elimizi yıkamaktan ne zaman vazgeçtik ki?

Üstelik ıslak mendili sadece elimiz için kullanmıyoruz. Masanın üstünü, makyajımızı, ayakkabımızı, vs temizliyoruz. Kirleri her yere bulaştırdığımız gibi, yüzümüzü kurutuyoruz. masanın ahşabını bozuyoruz, deri ayakkabımızın ömrünü kısaltıyoruz.

Günümün çoğu ofiste geçiyor. Orada lavabo, temiz su, sabun ve havlu var. Neden elimi yıkamayayım ki! Evimde, arkadaşlarımın evinde ya da restorandaysam da elimi yıkayabiliyorum. Geriye ne kalıyor ki? Neden ıslak mendil kullanayım?

Sabuna ulaşamayacağım yerlerde olabileceğimi düşünerek, minik bir sabun parçasını yanımda taşıyorum. Sadece suyun olması elimi temizlemeye yetiyor.


Islak mendil kullanmak yerine ne yapabiliriz?

  • Ellerimizi yıkayabiliriz. (:

  • Masayı nemli pamuklu bir bez ile silebiliriz.

  • Ayakkabımızı nemli pamuklu başka bir bezle temizleyebiliriz.

Bakın size efsane öneriler verdim. (:

Sevgiler,

Utku

bottom of page