top of page

Zehirsiz Banyo

En sevdiğim yerden başlayayım:

Kuru Fırçalama

At kılı fırçayı kolayımda olacak bir yerlerde tutuyorum. Vakit buldukça vücudumun tamamını kalbime doğru hareketlerle fırçalıyorum. Kalbime doğru yaptığım bu hareketler kan dolaşımımın hızlanmasını sağlıyor. Toksinlerin dışarı atılmasını kolaylaştırıyor, fırçalama yaptıktan sonra duşa girmeyi bu yüzden tercih ediyorum. 

Lif ve Sünger

Banyo kesesinde en beğendiğim lif keçi kılı lif oldu. 💪✔ Bir aktardan almıştım. Temizlik için doğal sünger ve zeytinyağı sabunu kullanıyorum. (Zor bir tahmin olmasa gerek 😂😂) 


Ponza Taşı

Duştan sonra topuklarıma ponza taşı kullanmaya özen gösteriyorum. (Madendeyken pomza olan şey eve gelince nasıl ponza oluyor, bilmiyorum.😑)


Banyo Sonrası Vücut Losyonu

Daha önce tarifini paylaştığım aynısefa yağı losyonunu tüm vücudumda kullanıyorum. Hem zaman kazancı, hem yer 👍🏼😀😀

Pamuklu Çubuk

Kulak temizleyici kullanmama gerek olmadığını söyleyeceğinizi şimdiden biliyorum ama kullanıyorum. 😌🙄 Ipek markası kağıttan pamuklu çubuk yapıyor. Tüm markalardan plastiği bırakmalarını isteyebiliriz. Plastik çubuk bazı ülkelerde yasak. Bizde niye olmasın!


Ben biliyorsunuz, hamamcı teyzeyim. Ayda bir masaj, sauna ve hamamdan oluşan bir şımarıklığım var. 🤗


Bu ürünlerin hepsi doğal ve yerel ürünler. Plastik ve tehlikeli kimyasal içeren ürünlerden kurtularak daha sağlıklı olabilir, daha az zaman kaybedebilir, daha az para harcayabilirsiniz. Tavsiyelerrrr...


Sevgiler,

Utku

bottom of page