top of page

Sefer tası hareketi

Sağlıklı beslenmek için ekolojik gıda

Hepimiz sağlıklı gıdaya erişmek isteriz. Hele ki bu günlerde sağlıklı beslenmenin önemi daha da arttı. Bunun için hızlı tüketim gıdadan uzaklaştık. Peki, yeterli mi?

Sağlıklı gıda, yeterli ve nitelikli gıda demek. Yani sadece doymak için değil; beslenmek için de. Soğuktan, sıcaktan, dışarıdan gelecek tehlikelerden bedenimizi korumak, savunmamızı, bağışıklığımızı güçlü tutmak önemli. Bunun içinse yapmamız gereken elbette bedenimizin bir bütünün parçası olduğunu unutmadan mevsiminde, zehirsiz ve değerlerini kaybetmemiş gıda ile beslenmek.

Parkta sefer tası ile yemek yemek
Sefer tası hareketi

Daha fazlası için "Neden ekolojjik gıda daha sağlıklı?" yazısına göz atabilirsiniz.


Karton tabaklar, sadece kartondan mı üretiliyor?

Sanıldığının aksine karton tabaklar sadece kartondan oluşmuyor. Tıpkı karton bardaklar gibi içi sıvıyı dışarı çıkarmaması için plastik bir filmle kaplanıyor. İki ayrı ham maddenin bir arada olması geri dönüşümü engelliyor. Ülkemizde karton bardakların, karton tabakların geri dönüşümü için uygun tesis bulunmuyor. Karton tabakların içinin plastik, dışının karton olması geri dönüştürülemez ürün haline getirmesinin yanı sıra, içindeki plastik film gıdaya temas ederek gıdaya mikroplastik bırakmasına neden oluyor. Yetişkin bir bireyin haftada bir kredi kartı büyüklüğünde mikroplastiğe maruz kaldığını ve plastiğin hormon sistemimize hasar verdiğini düşünürsek, sorun mikro olmaktan çıkıyor, makro oluyor.


Hem daha fazla atık oluşturmamak, hem mikroplastiğe maruz kalmamak, hem de sağlıklı gıda tüketmek için restoranda yemek, yapamıyorsak yemeğimizi yanımızda taşımak.


Yemeğinizi ne ile taşıyabilirsiniz?

Sefer tasları geri geliyor. Kendimize uygun bir sefer tasını seçebiliriz. Evimizdeki cam kavanozu ya da bez keseyi de kullanabilirsiniz. Hem ev içinde hem ev dışında kullanıma uygun, streç filmlerin alternatifi bal mumlu kumaşlar sandviç taşımak için çok uygun.

Kolay kullanımlı elektrikli sefer taslarını da incelemenizi öneririm.


Ekolojik Dönüşüm "sefer tası hareketi yardımcılarını" inceleyebilirsiniz.


Sefer tası hareketi videosunu izlemek için:

Sevgiler,

Utku

bottom of page