top of page

Regl külodu mu, yıkanabilir ped mi, adet kabı mı?

Uzun yıllardır tek kullanımlık ped ve tampon kullanmıyorum. İlk motivasyonum çöp dağlarına ve çöp adalarına neden olmamakken, bir baktım sorun olduğunu fark etmediğim, aslında kocaman bir sorun olan sorunları çözmüşüm. Neyden bahsediyorum? Kokudan örneğin. Regl kokusu diye bir şey o kadar normalleştirmişim ki! halbuki plastik pedlerden kaynaklanan bir kokuymuş.

Yıkanabilir ped ve adet kabı kullanmaya başladığımdan bu yana ne koku, ne hışırtı. Üstelik ped ve tamponlara para da vermiyorum artık.


Bir süredir regl külodu da hayatıma girdi. Denemem için marka gönderdi; ama epeyce kişinin kullanıp deneyimimi anlatmamız istediği için ben de merak ediyordum.



Yıkanabilir regl külodu da, tıpkı yıkanabilir regl pedleri gibi kullanıp yıkadığım, dönemim bittiğinde çekmeceme koyduğum bir ürün oldu. Pede göre farkı ayrıca bir çamaşıra ihtiyaç duymamam. Bu noktada kayma ihtimali olmadığı için sızdırmazlığı ve konforu daha fazla. Üstelik benim kullandığım regl külodunun arkası tamamen pedden ibaret olduğu için yatar poziyonda yani gece biraz daha konforlu oluyor.


Regl dönemi yoğun geçen kişilerin regl külodunu daha çok seveceğini düşünüyorum.


Yıkanabilir pedlerde yaşadığımız her yerde, her koşulda kullanamama sorunu regl külodunda da var. Yıkadığınızda kurutabileceğiniz size ait bir alan yoksa, bu ürünü kullanmakta da zorlanırsınız. Ayrıca denize girerken de kullanmak mümkün değil.


Regl külodunun büyük bir çamaşır olması gözümü korkutsa da, hafif ve ince olması bakımından epey konforlu buldum.


Regl külodu, pede göre pahalı, adet kabıyla neredeyse aynı fiyat. Fiyatı, seçiminizde etkiliyse, başlamak için öncelikle pedi düşünebilirsiniz.


Ezcümle, tampon kullanma alışkanlığınız varsa adet kabı, ped kullanma alışkanlığınız varsa yıkanabilir ped ve yıkabilir regl külosuna şans vermenizi hem bedeniniz hem de gezegen için öneriyorum.


Ekolojik Dönüşüm'den adet kabı satın almak için, yıkanabilir ped satın almak için tıklayın.


"Yıkanabilir ped mi, adet kabı mı, yıkanabilir regl külodu mu?" videosu burada:

Sevgiler,

Utku

bottom of page